Fins al 15 de novembre podeu presentar suggeriments al POUM

El dijous 10 d’octubre va finalitzar el termini d’informació pública de l’Avanç de Pla del POUM Montbui. Tenint en compte la participació aconseguida en el tallers quatre tallers participatius, i per garantir la màxima participació, fins al 15 de novembre totes les persones que vulguin podran presentar propostes de millora, fent arribar els seus suggeriments al respecte del nou planejament, per instància presencial, o bé per instància telemàtica a l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui.

De forma telemàtica podeu utilitzar l’enllaç https://tuit.cat/uxuzB (instància genèrica) per presentar els vostres suggeriments fins al dia 15 de novembre.

Durant les darreres setmanes s’han dut a terme quatre sessions participatives amb la ciutadania, per tal de presentar la proposta amb què treballa l’equip redactor del POUM, l’empresa Taller d’Arquitectura i Territori SLP.

Un cop finalitzada aquesta fase, si es compleixen els terminis previstos, durant el primer semestre de l’any 2025 l’equip redactor presenti la proposta de POUM, que haurà d’anar a Ple per tal de ser aprovada inicialment.

La ciutadania té tota la documentació específica sobre el procés d’elaboració del POUM a la pàgina web www.poummontbui.com, on estan penjats tots els documents de l’Avanç de Pla. També es pot trobar tota la informació sobre el desenvolupament del procés, així com notícies i diferents vídeos explicatius.

Valoració molt positiva de les sessions participatives

Les quatre sessions informatives han tingut una participació important de la ciutadania, que ha pogut conèixer de primera mà les propostes inicials del nou planejament, i dir-hi la seva sobre les temàtiques del seu interès.

Durant la primera sessió, celebrada el 25 de setembre al Centre de Serveis del Nucli Antic, es va parlar sobre mobilitat al Nucli Antic -incloent-hi una possible variant per evitar el pas de vehicles pel mig del poble-, qüestions relatives a equipaments (com tenir en compte una possible ampliació de l’escola Montbou) i també es va tractar la definició de les zones de possible creixement urbanístic.

La segona sessió en ordre cronològic, celebrada el dimarts 1 d’octubre, es va realitzar a Mont-Àgora, va estar centrada en el Nucli Urbà, i es va parlar sobre la importància del nou POUM per planificar un creixement ordenat del Nucli Urbà montbuienc. També es va tractar sobre regularitzar normativament les tipologies edificatòries actuals, es van apuntar possibles zones de transformació urbanística (com el Tint del Closa o un tram de la carretera de Valls) i es va posar sobre la taula àrees de creixement que quedarien delimitades als Prats de Can Rafeques, el camí del Planell i el Torrent de Can Lledó. La proposta de planejament planteja una reducció molt significativa del possible creixement a la zona de l’Àrea Residencial Estratègica (zona ubicada a prop del barri del Tibidabo i la Ronda Sud).

La proposta de planejament aposta per enfortir dos eixos de mobilitat activa, aprofitant el torrent de les Bruixes i el torrent de Can Rafeques i també una previsió de sòl per a equipaments, tenint en compte un possible creixement de població del municipi del 30% a 20 anys vista.

El passat dijous 3 d’octubre es van dur a terme a la Sala Petita Mont-Àgora les dues darreres sessions participatives del POUM.

A la tercera sessió en ordre cronològic, sobre “masies, territori i medi ambient”, es va remarcar la protecció normativa del territori per salvaguardar el patrimoni natural i el paisatge (radi de protecció paisatgística des de La Tossa). També es va comentar que no es preveu cap creixement a les zones de La Mallola, Coll del Guix i el Saió, i es va debatre especialment sobre eixos viaris i el plantejament de reduir el trànsit de vehicles del Nucli Antic a partir de la construcció d’una variant de la C-37, especialment necessària per desviar el pas de vehicles pesants.

A la darrera sessió participativa, centrada en activitat econòmica, es va remarcar una clara aposta pels eixos comercials actuals, es va parlar de flexibilitzar la col·locació d’activitats innòcues en els baixos dels edificis actuals i es va parlar sobre la planificació de nous creixements a tocar del polígon “Plans de La Tossa”, entre altres temes.

En les diferents sessions hi van participar diferents representants de l’Equip de Govern municipal, i va intervenir activament el públic assistent, fent les seves aportacions a l’equip redactor de Taller d’Arquitectura i Territori SLP, personificat en José González.

Posted in Uncategorized.